KORIŠTENJE KOLAČIĆA I DRUGIH ANALITIČKIH ALATA

Korištenjem stranice www.dvdzdenci-brdovecki.hr prihvaćate kolačiće i druge analitičke alate. Kolačiće možete dopustiti ili blokirati, izbrisati postojeće i odrediti postavke za određene web-lokacije.

ŠTO SU KOLAČIĆI ILI „COOKIES“?

Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web mjestu ili prilikom otvaranja određene elektroničke pošte. Pomoću kolačića web mjesto pamti vaše radnje i postavke tijekom određenog razdoblja. Svaki put kada korisnik otvori neku stranicu, web poslužitelj može pročitati vrijednosti koje je ranije spremio u kolačićima. Postoje razne vrste kolačića, a obično se razvrstavaju po trajanju, domeni kojoj pripadaju i namjeni:

• Privremeni (sesijski) kolačići se brišu nakon što korisnik zatvori svoj preglednik.
• Trajni kolačići ostaju spremljeni na korisnikovom uređaju na određeno vrijeme.
• Kolačići prve strane su postavljeni od strane poslužitelja domene koja je posjećena.
• Kolačići treće strane su postavljeni s domene različite od one koju je korisnik posjetio.

Prema namjeni kolačići mogu biti nužni ako potpomažu osnovne tehničke značajke web mjesta, funkcionalni za poboljšanje korisničkog iskustva, analitički za analizu uporabe stranica i marketinški za praćenje interesa pojedinog korisnika.

KOJIM KOLAČIĆIMA SE KORISTIMO I U KOJE SVRHE

Na stranici www.dvdzdenci-brdovecki.hr upotrebljavamo kolačiće u sljedeće svrhe:

Tehnički:
To su kolačići koji pospješuju određene tehničke značajke kako bi osigurali pozitivno korisničko iskustvo npr. radi pohranjivanja suglasnosti da ste upoznati s Pravilima korištenja kolačića;

Funkcionalni:
Radi se o kolačićima koji se koriste kako bi vam olakšali korištenje web stranice.

Analitički:
Koristimo se i analitičkim kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo kako bismo poboljšali kvalitetu i sadržaj ponuđenih usluga.

Za detaljne informacije, u nastavku se nalazi popis kolačića koje trenutno koristimo:

 

U Vašim internet preglednicima možete brisati kolačiće i upravljati općim postavkama spremanja kolačića, ovdje su poveznice na upute popularnih preglednika FirefoxChromeSafariMicrosoft Explorer. Međutim, treba voditi računa da ako zabranite kolačiće, onda je moguće da neki dijelovi web stranice ne mogu normalno funkcionirati ili im se ne može pristupiti.

KAKO MOŽETE UPRAVLJATI KOLAČIĆIMA

Više informacija o tome kako odbiti kolačiće, možete saznati i na stranici www.allaboutcookies.org.

VANJSKE POVEZNICE

Korištenjem vanjskih poveznica na našim internet stranicama, npr. društvene mreže, bit ćete preusmjereni na vanjske domene koje mogu koristiti kolačiće, na što nemamo utjecaja. Podatke prikupljene uz pomoć kolačića i sličnih tehnologija na tim domenama ne dobivamo od njihovih vlasnika ili upravitelja.

Za više informacija o korištenim kolačićima i mogućnostima upravljanja, molimo provjerite izjave i pravila o kolačićima na posjećenim domenama.